Zeldenthuis

Een droom die uitkwam in Hoeve Zwanendrift

In de winter van 2015 waren we op een open dag voor de verkoop van boerderij Zwanendrift op slag verliefd geworden, ook al was het op dat moment bijna niet bewoonbaar, een hele uitdaging dus. Na een aantal maanden van praten, nadenken, heroverwegen is de koop rondgemaakt. Het grote avontuur kon beginnen! De vergunningaanvraag was ingediend en het traject met de monumentencommissie kon opgestart worden. Een groot gedeelte van Hoeve Zwanendrift is namelijk een gemeentelijk monument.

Bouwteam met Bouwbedrijf Van Erp Dollevoet

Vervolgens moest er een bouwteam gevormd gaan worden. Het traject werd in eerste instantie opgestart door de architect en al snel moest er een aannemer aansluiten, evenals de constructeur en restauratieadviseur.

In het bijzonder de keuze voor een aannemer was erg belangrijk voor ons, omdat het een hele omvangrijke verbouwing zou worden. Een goede vriend van ons uit Oss heeft ons in contact gebracht met bouwbedrijf van Erp Dollevoet, omdat zij veel ervaring hadden met dit type verbouwingen en omdat het een betrouwbaar bedrijf is. Met Rini van Erp zijn we een ronde gelopen om de boerderij en Rini gaf aan dat het een grote klus zou worden, maar dat hij met zijn team hier wat moois van kon maken. Van Erp sloot aan bij het bouwteam en al snel was zichtbaar dat ze veel ervaring hadden in het bouwen van soortgelijk monumentale woningen/gebouwen. Roel van Erp werd aangesteld als uitvoerder en heeft de begeleiding ter plaatse perfect op zich genomen. Het vakmanschap straalde van het werk en van het gehele team af, ook was het leuk te zien dat het gehele team altijd veel plezier had in hun werk.

Vanaf het begin tot eind hebben ze de bouw helemaal begeleid. Ook het selecteren van onderaannemers en het aansturen daarvan. Ook hebben ze ons heel erg goed meegenomen in het bouwproces en voorzien van goede adviezen met betrekking tot afwerkingsniveau en materiaalgebruik. De communicatie verliep altijd heel erg soepel en ze trokken de verantwoordelijkheid naar zich toe om perfect werk af te leveren.

Eindelijk klaar!

Na een traject van 2,5 jaar wonen we met heel veel plezier en trots met ons gezin in Hoeve Zwanendrift. Terugkijkend kunnen we oprecht zeggen dat de woonboerderij op een hele degelijke wijze is verbouwd, met veel vakmanschap, passie en expertise hebben ze prachtig resultaat kunnen neerzetten. En dat op een prettige, ‘gezellige Brabantse manier’!. En wij geen slapeloze nachten.

Onze droom is helemaal uitgekomen en we voelen ons enorm bevoorrecht dat we hier mogen wonen.

Wat klanten zeggen